Een 301 redirect op het webhostingspakket instellen

Het is mogelijk om op uw webhosting pakket een redirect in te stellen. U kunt hiervoor een 301 redirect gebruiken.
Zorg ervoor dat u eerst een verbinding maakt met uw pakket via een FTP programma.

Het bestand waar de redirect instaat, dient in de map public_html te worden geplaatst.

Door onderstaande code in een .htaccess bestand te plaatsen verwijst u de oude domeinnaam door naar de nieuwe domeinnaam. Hiermee worden alle mappen en bestanden doorverwezen. Het .htaccess bestand kunt u aanmaken door in kladblok de gegevens op te slaan als .htaccess bestand.

RewriteEngine on
RewriteRule (.*) http://www.uwdomeinnaam.nl/$1 [R=301,L]

Om uw domeinnaam zonder www door te verwijzen naar uw domeinnaam met www gebruikt u de volgende code in een .htaccess bestand.

RewriteEngine on
rewritecond %{http_host} ^domeinnaam.nl [nc]
rewriterule ^(.*)$ http://www.domeinnaam.nl/$1 [r=301,nc]

* uwdomeinnaam.nl vervangt u door het nieuwe adres waar uw pakket naar toe dient te verwijzen.